Steklena stena je izjemno vzdržljiva

Za vse ljubitelje čajev

Steklena stena je izjemno vzdržljiva

3 julija, 2019 Dom in vrt 0

Veliki svetli prostori so danes v sodobni arhitekturi močan trend, zato ni nič nenavadnega, da so velika okna in steklene stene vse bolj priljubljeni. Zastekljevanje je tako postalo sestavni del sodobne gradnje, kjer je steklena stena, v stanovanjskih enotah kot tudi poslovnih objektih, nadomestila marsikatero zidano steno. Ker se za izdelavo steklenih sten uporabljajo izključno toplotno izolativni in energetsko učinkoviti materiali, je lahko steklena stena vgrajena v notranjih ali zunanjih prostorih.

V notranjih prostorih se s steklenimi stenami srečamo predvsem v poslovnih objektih, kjer je takšen način pregradnje prostorov zelo enostaven in funkcionalen. Poleg steklenega profila, je steklena stena izdelana iz aluminijastih profilov, ki so zaradi svoje trdnosti priporočljivi predvsem za velike površine. Ob tem pa je njihova močna stran tudi neobčutljivost na neugodne vremenske vplive, s čimer je steklena stena trajna rešitev za marsikateri zunanji objekt, saj zaradi svoje izjemne vzdržljivosti omogoča dolgo življenjsko dobo.

Protipožarna vrata vam zagotavljajo varnost pred požarom

Nekoč je veljalo, da so bila protipožarna vrata izdelana izključno iz kovine, danes pa uporaba inovativnih tehnologij omogoča tudi uspešno uporabo drugih materialov kot sta na primer steklo in aluminij. Prav tako tovrstna vrata niso več tako debela, ampak imajo popolnoma eleganten videz, ki se zlije s prostorom. Protipožarna vrata iz aluminija in stekla vas bodo tako navdušila z različnimi izvedbami polnil, ki jim daje nešteto možnosti kombiniranja.

Protipožarna vrata so namenjena zaščiti stanovanjskih objektov in poslovnih prostorov pred morebitnim požarom. Zato so izdelane iz visoko kakovostnega aluminija, ki dosega ustrezen razred protipožarne zaščite, glede na zahteve naročnika. Na ta način je zagotovljeno, da ste vsaj 30 oziroma 60 minut varni pred požarom in dimnimi plini, kar popolnoma ustreza vsem varnostnim standardom. Izbirate lahko med enokrilnimi in dvokrilnimi izvedbami, pri čemer vam izbrani ponudnik protipožarna vrata tudi strokovno vgradi na izbrani lokaciji.