Tečaj varne vožnje in vozniški izpit gresta z roko v roki

Za vse ljubitelje čajev

Tečaj varne vožnje in vozniški izpit gresta z roko v roki

2 maja, 2018 Splošno 0
Tečaj varne vožnje cena

Ko dopolnimo 18 let, je čas, da začnemo razmišljati tudi o opravljanju vozniškega izpita. Ta je sestavljen iz več delov. Najprej je treba pokazati določeno mero teoretičnega znanja, šele nato se lahko opravlja praktični del. Vozniški izpit je tako lahko uspešno opravljen že v zelo kratkem času, če smo se nanj dobro pripravili. Seveda je potrebna tudi prava organizacija ter nekaj prihranjenega denarja. Vozniški izpit lahko opravljamo pri najrazličnejših ponudnikih tovrstne storitve. Potrebno je primerjati njihove cene ter reference in si tako izbrati najboljšo možnost na trgu. Kasneje, ko izpit že opravimo, pa sledi še izjemno pomembna storitev, ki je obvezna za vse. Imenuje se tečaj varne vožnje. Tudi za to storitev si moramo vzeti čas, vendar le en dan. Tak tečaj traja približno deset ur in nas stane nekaj več kot sto evrov. Obvezen je za vse.

Tečaj varne vožnje – cena je javno znana

Voznik začetnik mora opraviti torej tudi tečaj varne vožnje. Cena in tudi ostali pogoji so povsem javni in jih lahko kadar koli preverimo tudi na spletu. Tečaj se običajno izvede v enem dnevu. V skupini, kjer tečaj poteka, je ponavadi udeleženih deset oseb, vse skupaj pa traja približno deset ur. Vsebina programa je razdeljena na teoretični ter praktični del, prisotne so tudi skupinske delavnice. Teoretični del zajema razprave o najrazličnejših izkušnjah udeležencev in motivih za vožnjo. V ospredju so tudi predstavitve tehnik zaviranja, možne reakcije vozila pri vožnji skozi ovinek, tehnične osnove in delovanja fizikalnih zakonitosti. Poudarjeno je tudi pravilno upravljanje vozila in varnostnih naprav v vozilu. Za voznike je verjetno veliko bolj zabaven praktični del. Ta poteka na posebej za to pripravljenem poligonu. Udeleženci pa se ga udeležijo kar z lastnimi vozili. Možno pa je vozilo tudi najeti. Tu so v ospredju najrazličnejše praktične vaje, udeleženci so ves čas v navezi z inštruktorji, in sicer preko prenosne radijske postaje.

Tečaj varne vožnje, kjer najamete vozilo, je torej nekoliko dražji. Če boste v spletni brskalnik vtipkali tečaj varne vožnje cena, boste lahko preverili tudi to, koliko vas bo tak tečaj stal, če boste poleg najeli tudi avtomobil. Cene so namreč povsem javne.