Toplotna črpalka Panasonic T-CAP je idealna rešitev za nizke temperature

Za vse ljubitelje čajev

Toplotna črpalka Panasonic T-CAP je idealna rešitev za nizke temperature

29 junija, 2020 Splošno 0
Toplotna črpalka Panasonic T-CAP

Panasonic je vodilna blagovna znamka na področju sistemov za ogrevanje in hlajenje in se ponaša z več kot 30 leti izkušenj in izjemno široko prodajno mrežo po celem svetu. Glavni razlog za to je, da ponuja inovativne in visokotehnološke rešitve, ki predstavljajo standard za klimatske naprave in toplotne črpalke po vsem svetu. Ena od takšnih rešitev je tudi toplotna črpalka Panasonic T-CAP, ki je idealna tudi za območja z ekstremno nizkimi temperaturami.

Toplotna črpalka Panasonic T-CAP zmogljivosti 9 do 16 kW pomaga ohranjati nazivno 100% zmogljivost ogrevanja pri temperaturah do – 20°C, pri čemer ni potrebe po uporabi dodatnih električnih grelcev. Izjemno zmogljiv sistem T-CAP bo vedno poskrbel za zadostno ogrevanje vašega doma brez dodatnega zunanjega grelnika in pri ekstremno nizkih temperaturah. Toplotna črpalka pri tem ohranja visoko učinkovitost in zmogljivost ogrevanja, zaradi česar so prihranki pri pogrevanju toliko večji.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo vedno zagotavlja toplo vodo

Toplotne črpalke so danes dobesedno zavzele trg na področju ogrevanja, saj so se izkazale za izjemno učinkovite, ponašajo pa se tudi z mnogimi prednostmi. Kot že ime pove, so toplotne črpalke namenjene ustvarjanju toplote in se jih zato uporablja za ogrevanje bivalnih in poslovnih prostorov ter za pripravo tople sanitarne vode. Toplotna črpalka za sanitarno vodo za svoje delovanje uporablja obnovljive vire energije, želeno temperaturo vode pa doseže z uporabo kompresorja.

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je zelo priporočljiva, saj bistveno pripomore tudi k nižjim stroškom ogrevanja. Dokazano je, da lahko s takšnim načinom ogrevanja sanitarne vode prihranite v najslabšem primeru kar 35%, v najboljšem pa celo 75% napram ostalim načinom ogrevanja. Z njeno pomočjo je topla voda v gospodinjstvu vedno na voljo, hkrati pa je lahko takšna naprava tudi odličen način hlajenja, če jo postavimo na primer v kletne prostore.