Urejena hiša zunaj in znotraj

Za vse ljubitelje čajev

Urejena hiša zunaj in znotraj

26 marca, 2019 Dom in vrt 0
Fasadne obloge

Prepogosto se srečujemo s hišami, ki niso v celoti dokončane. Morda manjka le oprema kakšnega notranjega prostora, morda ni urejeno podstrešje, morda pa je že na prvi pogled očitno, da gre za zgradbo, ki je še v gradnji. Včasih se zgodi, da bi lahko vsa opravila zelo enostavno in hitro zaključili, a se k temu pač ne spravimo, tako pa delo zanemarjamo in nanj pozabimo. Ker lahko to močno vpliva na kakovost bivanja in splošno počutje v lastnem domu, je pametno čim prej poskrbeti za to, da zaključimo potrebna dela ali dopolnimo dom z dovršenimi končnimi elementi.

Ena možnost je mansarda, ki postavlja piko na i urejenim stanovanjskim prostorom. Seveda ta prostor ni v vseh hišah namenjen stanovalcem, pogosto podstrešje uporabljamo le za shranjevanje odpadne navlake. Prav v takšnem okolju lahko mansarda naredi veliko razliko, ne le vizualno in funkcionalno, temveč vpliva tudi na občutek in splošni vtis v hiši. Gotovo pa mora imeti mansarda tudi določeno uporabno vrednost, če ne se je seveda ne splača urejati. V vsakem primeru pa velja tudi to, da bo urejena mansarda lepo zaokrožila zbirko preostalih stanovanjskih prostorov.

Zunaj je najbolj očitna fasada, ki mora biti lepo urejena, v poštev pa pridejo še fasadne obloge, ki so prvi pokazatelj tega, da se za hišo dobro skrbi. Fasadne obloge imajo seveda tudi same pomembno nalogo, a sporočajo še veliko več kot to. Uporabljajo se na tistih hišah, katerih uporabniki so pripravljeni za svoj dom dobro poskrbeti. Ne le za notranje prostore, ki neposredno vplivajo na kakovost bivanja, temveč tudi za zunanjost, ki ne ponuja tako opaznih vplivov, a je seveda kljub temu ne smemo zanemarjati. Nenazadnje se fasadne obloge in drugi zunanji elementi izkažejo za neprecenljive na dolgi rok, s tem pa so značilne predvsem za tiste, ki pri svojem domu ne ubirajo bližnjic.