Visokotemperaturna toplotna črpalka za ogrevanje na radiatorje

Za vse ljubitelje čajev

Visokotemperaturna toplotna črpalka za ogrevanje na radiatorje

24 avgusta, 2019 Splošno 0
Visokotemperaturna toplotna črpalka

Ker je povpraševanje po toplotnih črpalkah danes izjemno veliko, je tudi ponudba toplotnih črpalk zelo široka. Marsikdo si bo mislil, da je to za nas dobro, vendar pa nas zaradi tega lahko velikokrat boli glava. Kako izbrati najbolj optimalno toplotno črpalko, ki bo ustrezala našim potrebam, je večno vprašanje številnih potrošnikov še posebej zaradi tega, ker se na trgu pojavlja ogromno različnih vrst in modelov toplotnih črpalk. Visokotemperaturna toplotna črpalka je le ena izmed mnogih toplotnih črpalk, ki jo lahko vgradimo v naš dom.

 

Kadar se odločamo za najbolj primerno toplotno črpalko, je bistvenega pomena, da vemo za kaj jo bomo uporabljali in konec koncev je izbira odvisna tudi od naše hiše. Visokotemperaturna toplotna črpalka je tako namenjena predvsem ogrevanju za radiatorje in doseganju visoke temperature vode v ogrevalnem sistemu. Zaradi tega so še posebej primerne za starejše in slabše izolirane hiše oziroma objekte.

 

Cena toplotne črpalke je odvisna od več dejavnikov

 

Toplotne črpalke so postale v zadnjem desetletju najpopularnejša izbira za ogrevanje bivalnih prostorov in sanitarne vode. Skupni stroški takšnih ogrevalnih sistemov so zelo različni in odvisni od različnih dejavnikov, na katere je potrebno pomisliti, kadar je v ospredju cena toplotne črpalke. V prvi vrsti je le ta odvisna od same vrste toplotne črpalke, oziroma kateri vir energije bomo izbrali. Če se odločimo za toplotne črpalke, ki izkoriščajo toploto iz podtalnice ali zemlje, je potrebno računati še na izkop oziroma gradbene posege.

Cena toplotne črpalke se razlikuje tudi od same moči in njene energetske učinkovitosti, kljub temu pa lahko z nekaj več brskanja in volje poiščemo za dostopno ceno že zelo zmogljivo in kakovostno napravo. Seveda pa pri končnih stroških ne smemo pozabiti še na bojler oziroma zalogovnik, instalacijski material, zahtevnost namestitve in na koncu tudi zagon naprave. Pri tem je še posebej pomembno, da se odločimo za zanesljivega ponudnika.