Visokotemperaturna toplotna črpalka za segrevanje vode do 80 stopinj Celzija

Za vse ljubitelje čajev

Visokotemperaturna toplotna črpalka za segrevanje vode do 80 stopinj Celzija

17 februarja, 2021 Splošno 0
visokotemperaturna toplotna črpalka

Visokotemperaturna toplotna črpalka je odlična alternativa visokotemperaturnim toplotnim generatorjem, na primer pečem na olje, biomaso. Takšna naprava namreč lahko vodo segreje tudi do 80 stopinj Celzija, in sicer za potrebe ogrevanja vode v gospodinjstvu pa tudi za potrebe ogrevanja z radiatorji.

Postavitev visokotemperaturne toplotne črpalke se šteje med investicijsko vzdrževalna dela. Zanja praviloma ni potrebno pridobiti gradbenega dovoljenja. Visokotemperaturna toplotna črpalka je torej idealna rešitev za prenove. V celoti namreč lahko učinkovito zamenja obstoječi sistem ogrevanja in priprave tople sanitarne vode ter se poveže na že obstoječo napeljavo.

Preprosto upravljanje visokotemperaturne toplotne črpalke

Preprosto krmiljenje visokotemperaturne toplotne črpalke zagotavlja uporabniški vmesnik. Ta nadzira tudi visokotemperaturni način ogrevanja. Tovrstni vmesnih prav tako omogoča še druge funkcije, na primer tedenski časovnik, način udobja, zmanjšanega delovanja, način gretja gospodinjske vode.

Visokotemperaturna toplotna črpalka se ponaša ne s samo z izjemno preprostim upravljanjem, temveč tudi z izjemno energijsko učinkovitostjo.

Cena toplotne črpalke

Cenovno dostopna toplotna črpalka je sicer mamljiva ponudba, vendar pa se morate zavedati, da naprava z nizko ceno lahko predstavlja tudi pasti. Investitor toplotne črpalke neredko zgreši, če torej izbere po principu cenovno najbolj dostopnega ponudnika.

Če vas torej zanima toplotna črpalka cena, obenem ne pozabite preveriti ponudnika oziroma blagovne znamke. Na spletu lahko najhitreje najdete cenik za različne vrste toplotnih črpalk. Hitro boste ugotovili, da se cene med ponudniki oziroma blagovnimi znamkami med seboj precej razlikujejo. Cena naprave pa se razlikuje tudi glede na samo vrsto.

Cena toplotne črpalke na ključ

Zanimanje toplotna črpalka cena vas bo pripeljalo tudi do cene, ki bi jo plačali, če bi se odločili za toplotno črpalko na ključ. Takšna naprava je kupcem oziroma naročnikom na voljo že od 5000 evrov naprej. Pomembno pa je preveriti tudi to, ali toplotna črpalka v ceno vključuje tudi montažo. Obenem preverite še garancijsko dobo, reference, zanesljivost servisa in ne nazadnje še certifikat kakovosti toplotne črpalke.