Vodne aktivnosti v Posočju

Za vse ljubitelje čajev

Vodne aktivnosti v Posočju

december 1, 2020 Splošno 0
Canoyning Soča

Celotna soška dolina je zelo atraktivna za tiste, ki radi svoj prosti čas preživljajo v naravi. Na voljo imajo dolge kilometre urejenih poti, pa tudi kakšne manj urejene gozdne steze, po katerih se je možno peš ali s kolesom prebiti do čudovitih razglednih točk in drugih slikovitih kotičkov. A najbolj atraktivne opcije nam gotovo ponuja reka Soča, ki odpira možnosti za številne vodne aktivnosti, bodisi v lastni režiji bodisi v profesionalni izvedbi turističnih agencij.

Rafting Bovec

Bovec je glavno turistično središče Posočja, najbolj izrazita ponudba lokalnih turističnih delavcev pa je gotovo prav rafting. Bovec na ta način dobro poskrbi za vse obiskovalce, saj nudi različne programe za voden spust v gumijastem čolnu. Vsak avanturist bo prišel na svoj račun, predvsem pa bodo navdušene kakšne večje skupine, recimo družine, sošolci ali sodelavci, saj je rafting zelo družabna aktivnost. Za rafting Bovec ponuja celovite storitve, vključno s profesionalnim vodenjem in transportom ter izposojo opreme. Tako je celotna izkušnja zelo prijetna, spomini pa bodo nepozabni.

Canyoning Soča

Soča bo še bolj pritegnila tiste, ki želijo raziskati reko in okolico z lasnimi nogami. Za canyoning Soča ponuja prav takšno izkušnjo, samostojno prebijanje po razgibanih strugah, kar zahteva kar nekaj spretnosti in vztrajnosti. Vodene odprave peljejo udeležence po strugah potokov, ki režejo globoke soteske v pobočja okoliških vršacev. Tako se nekoliko oddaljimo od turističnega vrveža in uživamo v neokrnjeni naravi, spoznamo pa se tudi z vsemi spretnostmi, ki jih zahteva canyoning Soča pri tem vseskozi ponuja prijetno kuliso in dodaja piko na i nepozabni dogodivščini. Vsekakor se splača izbrati to aktivnost, če bi radi doživeli nekaj novega in hkrati spoznali neokrnjeno naravo v tem delu Posočja. Bovec praviloma ponuja največ možnosti, zato je pametno preveriti ponudbo turističnih agencij iz tega kraja, lahko pa najdemo kakšne odprave tudi v drugih večjih krajih v okolici.