Vrtne letne kuhinje za splošno uporabo

Za vse ljubitelje čajev

Vrtne letne kuhinje za splošno uporabo

26 oktobra, 2019 Dom in vrt 0

Letne kuhinje ponujajo zelo prijetno izkušnjo pri pripravi hrane v poletnih dneh. Večinoma se jih poslužujemo ob organizaciji piknikov, tako da so v uporabi bolj občasno, a s pravo opremo so lahko še bistveno bolj uporabne – v poštev pridejo pri vsakem obroku, tako da bomo njihove funkcionalnosti preko poletje tudi bistveno bolje izkoristili.

Da bi od vrtne letne kuhinje dobili kar največ, jo bo treba najprej primerno opremiti. Največ pozornosti običajno posvečamo tisti opremi, ki je neposredno zaslužna za to, da lahko pripravimo prave specialitete tudi v takšnem okolju. Najprej seveda pomislimo na žar, ki je nepogrešljiv element letne kuhinje. Najbolj značilen je žar na oglje, ki poskrbi za posebno aromo in edinstven okus pripravljenih specialitet, a takšna oprema pride običajno do izraza le pri večjih piknikih in drugih posebnih priložnostih. Za splošno uporabo je morda bolj smiselno izbrati električni žar, ki ima za tak namen nekatere dobrodošle prednosti. 

Električni žar je izjemno enostaven za uporabo, tako da je kot nalašč za pripravo raznovrstnih obrokov, ne le za posebne priložnosti. Naprava deluje na elektriko, tako da lahko preprosto nadzorujemo njeno delovanje. Ponuja prilagodljivo jakost, ogreje pa se zelo hitro. Tako ne bo dela s prižiganjem oglja in čakanjem na idealno temperaturo. Prav tako je električni žar zelo enostavno pomiti in pospraviti, kar je spet pomembno pri splošni in redni uporabi vrtne letne kuhinje.

V takšno kuhinjo seveda namestimo še drugo opremo, ki nam omogoča redno uporabo. Pomembno je, da imamo pri roki vse potrebne pripomočke za pripravo hrane, pa tudi hladilnik, kjer imamo živila varno shranjena. Ne sme manjkati še umivalnik za umivanje rok in pomivanje posode, potrebujemo pa še nekaj odlagalnih in shranjevalnih površin. Takšne vrtne letne kuhinje so že zelo dobro pripravljene na redno uporabo, piko na i pa seveda dodajo še nekateri detajli.