Vse za popolno kolesarsko izkušnjo

Za vse ljubitelje čajev

Vse za popolno kolesarsko izkušnjo

6 januarja, 2020 Splošno 0
Kolesarska oblačila

Pri kolesarjenju moramo biti dobro opremljeni z vso potrebno opremo, hkrati pa moramo na delo dobro pripraviti tudi svoje kolo. O končni izkušnji odločajo tudi nekateri detajli, na katere nikakor ne smemo pozabiti, prav tako je pametno pri nekaterih opravkih koristiti profesionalne storitve. Le s takšno kombinacijo lahko pridemo do odličnega učinka, ki zagotavlja kar najboljšo izkušnjo na poti.

Nastavitev kolesa

Seveda ni treba pretiravati, res pa je, da lahko že s kakšnimi enostavnimi posegi dosežemo dober učinek. Tako lahko recimo poskrbimo za profesionalni bike fitting oziroma nastavitev kolesa. Najbolje je to opraviti že takoj po nakupu, ko je nastavitev tudi nujna. Običajno kolo ob nakupu ni dobro pripravljeno na uporabo, morda je celo razstavljeno in ga je treba sestaviti. Prav tako bo treba namestiti dodatno opremo, ki jo nameravamo uporabiti. Bike fitting poskrbi za vse te osnovne opravke, pa tudi za nekatere druge pomembne ukrepe za dobro končno izkušnjo. Prilagoditi je treba recimo višino sedeža in krmila, trdoto amortizacije, tudi tlak v zračnicah in druge detajle, če želimo res do potankosti izpiliti svojo izkušnjo. Najbolje se obnese profesionalni bike fitting v kolesarski trgovini ali na servisu.

Kolesarska oprema

Prav tako pomembna pa je tudi oprema, ki jo uporabljamo pri kolesarjenju. Takoj pridejo na misel predvsem kolesarska oblačila, ki gotovo v veliki meri prispevajo k dobri izkušnji na terenu. Kolesarska oblačila se splača zelo premišljeno izbrati, saj neposredno vplivajo na počutje med kolesarjenjem. Oblačila so namreč v stalnem stiku s telesom, to pa je v stalnem gibanju. Prihaja do trenja, ki je lahko zelo neprijetno, prav tako se telo segreva in odvaja znoj. Tako imajo kolesarska oblačila več pomembnih nalog, ki jih morajo dobro opravljati.

V poštev pride tudi druga oprema. Veliko pozornosti namenjamo čeladam in drugim varnostnim dodatkom, na voljo pa je res pestra zbirka razne dodatne opreme.