Vsestranska naprava manometer

Za vse ljubitelje čajev

Vsestranska naprava manometer

13 marca, 2021 Splošno 0
manometer

Manometer je nepogrešljiva naprava, katero so izumili že zelo dolgo časa nazaj. Na tržišču je ogromno število ponudnikov, ki nudijo različne vrste manometrov.

Kako izbrati pravi manometer ob poplavi tako široke in pestre ponudbe ? 

Veliko ljudi je zelo zmedenih, kadar se odločajo kateri manometer bi izbrali oziroma kupili. Zelo dobro se je pred nakupom pozanimati s strokovnjakom ali pa pobrskati po spletu, kjer boste lahko dobili veliko koristnih informacij. 

Pred izbiro in nakupom manometra morate vedeti kako velik bo območje merjenja in kje se bo nahajalo to območje za dotične meritve. Ker je merilna točnost večine najboljša v drugi tretjini (2/3) skale, je najbolje izbrati območje, ki je 2-kratnik normalnega delovnega tlaka.

Pravilo, ki se ga je dobro držati je, da lahko pri konstantnem delovnem tlaku dosežemo 2/3 območja pri pulzirajočem tlaku pa 1/2 območja manometra . Če ni primernega standardnega območja izberite eno območje višje in tako opravite meritev.  Zelo pomembna je tudi pravilna izbira pravilnega navoja za manometer saj je navoj druga  najbolj ključna stvar pomena pri priključku manometra.  Najpogosteje uporabljen manometrski  navoj v Evropi je cevni navoj.

Manometer je potrebno tudi napolniti s tekočino . Manometer je potrebno napolniti s tekočino zaradi dveh ključnih razlogov in to sta blaženje vibracij samega mesta, kjer je manometer montiran in pulzacija tlaka. Če ni tekočine v manometru potem lahko kazalec v manometru tudi odpade ali pa se poškoduje. Priporočljivo je polniti manometer tudi zato, ker se tako zavaruje oziroma ni toliko veliko možnosti, da bi se potem manometer uničil.

Iz česa so manometri sestavljeni?

Po večini primerov so manometri sestavljeni iz različnega jekla ali pa druge kovine. Tisti najbolj kvalitetni manometri so izdelani iz nerjavečega jekla, saj je ta zelo odporen, življenjska doba manometra pa bo zelo dolga in bo dolgo kvalitetno in pravilno služil svojemu namenu.