Za kakovosten tisk nalepk je potrebno upoštevati nekatere pomembne dejavnike

Za vse ljubitelje čajev

Za kakovosten tisk nalepk je potrebno upoštevati nekatere pomembne dejavnike

1 aprila, 2021 Splošno 0
tisk nalepk

Nalepke so vsestransko uporabne. Najpogosteje se uporabljajo za označevanje izdelkov, zalog v skladiščih in še marsikje drugje. Zanje je značilno, da jih lahko prilepimo na različne površine, kot so na primer papir, karton, steklo, plastika ali kovina. Ob tem je ključnega pomena, da so nalepke izpostavljene tudi izrednim in toplotnim razmeram, zato je pomembno, da je tisk nalepk kvaliteten, hiter in učinkovit. Za to izberemo zanesljivo tiskarno, kot je R300.

Marsikdo se na tem mestu sprašuje, ali ni morda bolje nalepke izdelati kar doma na svojem domačem tiskalniku. A dejstvo je takšno, da je takšna izdelava nalepk bistveno manj kvalitetna, vprašanje pa je, če s tem sploh kaj prihranimo. Za tiskanje nalepk se namreč uporabljajo najsodobnejši tiskalniki, ki omogočajo tiskanje z bistveno boljšo ločljivostjo, to pa pomeni boljšo kakovost nalepk. Poleg izbire različnih materialov, so nalepke lahko črno bele ali pa barvne, odvisno od potreb in želja naročnika. 

Prednosti profesionalnega tiska nalepk so več kot očitne

V praksi velja, da so podjetja, trgovine, skladišča in drugi proizvodni obrati velik potrošnik samolepilnih nalepk. Uporabljajo se predvsem zaradi tega, da zadovoljijo zakonodajnim predpisom na področju rabe nalepk. Zato je zanje profesionalni tisk nalepk edina možna rešitev, če želijo poskrbeti za učinkovito poslovanje. Izdelava nalepk v takšnih primerih običajno poteka v enem koraku, kar omogoča dosleden tisk brez večjih napak in v velikih količinah.

Zaradi zmogljivih tiskalnikov, ki omogočajo visoke hitrosti tiska nalepk, so roki za izdelavo nalepk običajno kratki, pri čemer ne boste prikrajšani za njihovo kakovost. Danes lahko izbirate med nalepkami najrazličnejših oblik in velikosti, ki so natisnjene na različne materiale in so na pogled izjemno privlačne. Za tisk nalepk se lahko uporabljajo offset ali digitalni tiskalniki, ki nudijo visoko barvno ločljivost, UV zaščito ali odpornost nalepk na različne vremenske vplive. Rezultat tega je večje zadovoljstvo naročnika in veliki prihranki.