Zakaj izbrati zračno vzmeten traktorski sedež?

Za vse ljubitelje čajev

Zakaj izbrati zračno vzmeten traktorski sedež?

25 marca, 2021 Splošno 0

Nakup traktorja je za marsikoga velik finančni zalogaj, zato je vsaka podrobnost pomembna pri njegovi končni ceni. Na žalost pa vse premalo pozornosti usmerjamo traktorskemu sedežu, ki je običajno tisti element traktorja, na katerem želimo dodatno prihraniti. Ne glede na starost traktorja, je za varno in zdravo delo s traktorjem ustrezen le pravilno vzmeten traktorski sedež. Trenutno so nam na voljo dve različici vzmetenja, in sicer mehansko ter zračno vzmetenje.

Traktorskih sedežev z zračnim vzmetenjem je v praksi še vedno zelo malo. Z njim so sicer opremljeni vsi novejši traktorji, a tudi v tem primeru ne vsi. Za to vrsto vzmetenja je značilno, da je spodnji del pod sedežem kot nekakšna blazina napolnjena z zrakom. Ta ublaži in amortizira številne pritiske med vožnjo s traktorjem. Zračno vzmeten sedež za traktor je zagotovo bolj udoben, vaša hrbtenica in sklepi pa mu bodo hvaležni še vrsto let.

Z ergonomsko izbranim traktorskim sedežem do zdrave hrbtenice

Številni kmetje na svojem traktorju preživijo tudi po več ur dnevno, zato je prav, da si ustvarijo takšne pogoje dela, ki bodo čim manj vplivali na njihovo zdravje in splošno počutje. S tega vidika je zelo pomembno, kakšen je traktorski sedež v kabini traktorja. Ta mora v največji meri ublažiti vse pritiske na hrbtenico, s čimer se preprečijo morebitne kronične okvare, ki z leti postajajo vse bolj boleče.

Zato si privoščite le najboljše in za svoj traktor izberite ergonomsko oblikovan sedež, ki vam bo zagotavljal najboljše pogoje dela. Poleg pravilno izbranega vzmetenja poskrbite, da se traktorski sedež lahko premika v vseh smereh, s čimer si ga prilagodite in olajšate upravljanje s traktorjem. Tudi nagibanje njegovega naslonjala ni odveč preveriti, saj si s tem prilagodite naklon, ki najbolj ustreza vašim sklepom. Zavedajte se, da boste le s kvalitetnim traktorskim sedežem poskrbeli za zdravo hrbtenico.