Žarnice za projektorje so lahko nepričakovan strošek ob nakupu projektorja

Za vse ljubitelje čajev

Žarnice za projektorje so lahko nepričakovan strošek ob nakupu projektorja

10 avgusta, 2019 Splošno 0
Žarnice za projektorje so lahko nepričakovan strošek ob nakupu projektorja

Česar se veliko ljudi, ki se jih odloči za nakup projektorja ne zaveda je to, da je projektor treba tudi vzdrževati in del, ki ga moramo zamenjati ko se obrabi je tudi žarnica. Ne glede na to, kako stvari obračamo, žarnica je zagotovo najpomembnejši del projektorja, saj brez le te sploh ne bi dobili nobene slike. Projektorjem moramo pogosto menjati tudi filtre, vendar to, da jih ne menjavamo dovolj pogosto lahko le vpliva na pregrevanje, kar seveda ni dobro za napravo, ampak ta ne bo kar naenkrat nehala delati v sekundi, ko bo filter preveč umazan. Žarnice za projektorje so tudi nekaj, kar je lahko precej drago, saj so vse narejene posebej za projektorje in so močno specializirane. Priporoča se, da se žarnice za projektorje dokler je naprava v garanciji kupuje direktno pri originalnem proizvajalcu in da so zamenjane na profesionalnem servisu.

Če imamo doma kinoprojektor so žarnice za projektor lahko tudi odgovor na kvaliteto slike in pregrevanje prostora. Priporoča se, da se za manjše prostore, kot so domače kinodvorane uporablja kinoprojektor, ki za projiciranje uporablja LED žarnice za projektorje. Seveda je tak kinoprojektor kot prva naložba nekoliko dražji, vendar to tudi pomeni, da bodo žarnice zdržale dalj časa, prav tako pa zaradi načina delovanja LED žarnice, ki so lahko vgrajene v temu primeren kinoprojektor manj segrevajo prostor in imajo precej daljšo življenjsko dobo kot klasične žarnice, tako da je na dolgi rok naša investicija v projektor nekoliko manjša kot če bi se odločili za klasičen kinoprojektor.

Ljudje se odločajo za to, da bodo investirali v kinoprojektor iz več različnih razlogov vendar so med bolj pogostimi prav kvaliteta slike, ki jo prinašajo projektorji in pa dejstvo kako velika je lahko ta slika, saj nas ne omejuje fiksen zaslon kot če bi imeli klasično televizijo.